Παλιοί γνώριμοι σε νέο καράβι

Παλιοί γνώριμοι σε νέο καράβι

Στο κοινό των περισσότερων από 1500 επιβατών του νέου Ε/Γ-Ο/Γ Superferry στη γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, η εκδήλωση «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω…» που οργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου.
 Η παρουσίαση συνεχίστηκε και στην επιστροφή.

Η συμμετοχή, των επιβατών ήταν μεγάλη και ανάμεσά τους ήταν παρόντες ο καπετάνιος Τάσος Τρέσσος, ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου Miltiadis Atzamoglou και ο Έπαρχος Άνδρου Dimitris Lotsaris.
Στοχευμένο κοινό οι νοικοκυρές, ταξιδιώτες θρησκευτικού τουρισμού και μάγειρες ώστε οι Έλληνες και οι Κυκλαδίτες να μάθουν τα προϊόντα τους!

Μύκονος

Παρουσιάστηκαν τα προϊόντα: η λούζα, το λουκάνικο (Σταύρος Μενάγιας), το ξινότυρο, το γιαούρτι, η τυροβόλια η κοπανιστή (Τυροκομείο Μυκόνου), προϊόντα ζύμης (Αρτοποιίες Κουτσούκος & Κουτσοθανάσης), και τα αμυγδαλωτά (mykonos bites).
Παράλληλα ήταν τιμητικό και για το Δήμο μας και τη δράση “Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω” η παρουσία και συμμετοχή εκπροσώπων από τα άλλα νησιά, ουσιαστικοί αποδέκτες του μηνύματος που προσπαθεί να διαδώσει έμπρακτα ο Δήμος Μυκόνου:
• προβολή των τοπικών προϊόντων των Κυκλάδων για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και
• ενδυνάμωση της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε νησιού
• γνωριμία των νησιωτών με τα προιόντα και των άλλων νησιών

Άνδρος

Η Άνδρος εκπροσωπήθηκε από τον τυροκόμο Νίκο Ασούτη ο οποίος μίλησε στο κοινό για τον τρόπο της ποιοτικής παραγωγής των προϊόντων του και παρουσίασε τυριά όπως το μαραθοτύρι, το βολάκι, η γραβιέρα, το τυρί της μπουρνιάς, το μαλακό τυρί, το τυρί με σουμάκ και μαστίχα κ.ά.

Τήνος

Την Τήνο εκπροσώπησε η Λουίζα Αρμακόλα και η βιοτεχνία της “Το ντουλάπι της γιαγιάς”, παρούσης και της “γιαγιάς” Ιωσηφίνας Δελατόλα. Παρουσιάστηκαν: προϊόντα αρτοποιίας, παξιμαδάκια με πορτοκάλι, με ντομάτα, ολικής κ.λ.π., το εξαιρετικό προϊόν της Τήνου, τα άγρια αγγιναράκια, και σάλτσες που φανερώνουν ευρηματικότητα στη χρήση των λίγων πλην ποιοτικών υλικών της κυκλαδικής γης. Οι συνταγές έχουν γίνει με μεράκι και μετά από χρόνια έρευνας, η Ιωσηφίνα Δελατόλα υποστηρίζει πως οι συνταγές της έχουν απολήξεις στην αρχαιότητα. Παρούσα και πάλι η “Μπύρα Νήσος” από την μικροζυθοποιία της Τήνου, που αν και η επίδειξη έγινε πρωί, το κοινό δοκίμαζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το προιόν.

Και τα τρία νησιά, συνδύασαν τα προιόντα τους και τα κέρασαν στο κοινό.

Εκδηλώσεις της δράσης μας θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλο το χρόνο. Καλούμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλούνται σε συμμετοχή και οι ντόπιοι παραγωγοί.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πωλούνται στο Κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων του πλοίου. Προσπαθούμε να μεσολαβήσουμε να εκτεθούν ακόμα περισσότεροι κωδικοί από την Μύκονο. Ευχαριστούμε τους παραγωγούς και τον καπετάνιο Τάσο Τρέσσο, το προσωπικό του Superferry II, την Κα Μαίρη Στυλιανέλη, τους αδελφούς Στεφάνου για τη στήριξη της προσπάθειάς μας και τη φιλοξενία στο καράβι, και τέλος τους παραγωγούς μας, για τη διάθεση των προϊόντων τους. Κάθε φορά, μια γιορτή, μια τιμή για τη Μύκονο που αξίζει το καλύτερο.