Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αττικής, πολλά μίλια πιο κοντά στο Αιγαίο από το λιμάνι του Πειραιά!

H Ραφήνα, στα βορειοδυτικά της Αθήνας, είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αττικής. Απέχει 30 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, 40 χλμ από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 10 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

τα πλοία της Golden Star Ferries στο λιμάνι της Ραφήνας

Στο λιμάνι της Ραφήνας παρέχονται σύγχρονες υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες, όπως χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων και στέγαστρα αναμονής με υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικές και άλλες υπηρεσίες.

Περιμετρικά του λιμανιού και σε όλο το μήκος της παραλίας, οι ψαροταβέρνες τα εστιατόρια και τα καφέ αποτελούν όαση για τους ταξιδιώτες αλλά και σημείο αναφοράς για όλους τους επισκέπτες της πόλης.

 

Προσβάσεις:

Με αυτοκίνητο ΙΧ 

Η πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας είναι εφικτή μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος (συνέχεια λεωφόρου Μεσογείων). Μέσω της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς το Μαρκόπουλο ακολουθείτε την έξοδο προς Ραφήνα. Στο λιμάνι της Ραφήνας λειτουργούν χώροι στάθμευσης.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδρομή από την διεύθυνσή σας ως την πύλη του λιμανιού, πατώντας στην εικόνα του χάρτη:

οδηγίες πρόσβασης στο λιμάνι της Ραφήνας

 

Με λεωφορείο

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό τη Ραφήνα αναχωρούν καθημερινά από την οδό Μαυροματαίων στο Πεδίο του Άρεως (πρόσβαση από την τοποθεσία μου). Η αφετηρία βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Βικτώρια της γραμμής 1 του Μετρό, δια μέσου της οδού Χέυδεν. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 15-45 λεπτά ανάλογα με την ώρα, από τις 5:45 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα, ανάλογα με την κίνηση, και το εισιτήριο κοστίζει 2,40 €. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής (επιλέγετε ως αφετηρία την Αθήνα και ως προορισμό τη Ραφήνα).

Από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναχωρούν επίσης δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 3 €.  Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής (επιλέγετε ως αφετηρία το Αεροδρόμιο και ως προορισμό τη Ραφήνα).

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα ΚΤΕΛ Αττικής, κάντε κλικ εδώ.

 

Ταξί

Για μετακίνηση από το κέντρο της Αθήνας προς το λιμάνι του Λαυρίου απαιτούνται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση. Το κόστος από την Αθήνα μέχρι το Λαύριο είναι περίπου 40-45 ευρώ (χωρίς ραντεβού και βαλίτσες). Όλα τα πρόσθετα (βαλίτσα, ραντεβού κλπ) είναι πλέον ενσωματωμένα στο ταξίμετρο και η απόδειξη που θα εκδοθεί πρέπει να τα συμπεριλαμβάνει.

 


Πηγή πληροφοριών πρόσβασης στο λιμάνι της Ραφήνας: Αthenstransport.com